- Devino conștientă de stilul propriu de comunicare. Evaluează-ți vocea, tonul, limbajul corpului. Compară-ți stilul propriu cu al celor pe care îi consideri eficienți în comunicare. Autoevaluarea e un pas important în îmbunătățirea comunicării.
- Înțelege stilul de comunicare al partenerului - ascultă cu atenție la cei de sex opus: soțul, fratele, părintele, colegul, etc. Observă cum vorbesc, cum își exprimă emoțiile. Discută diferențele de comunicare înainte de a porni conflictele. Încearcă să vezi dacă percepi corect ce vrea celălalt să spună.
- Ajustează-ți stilul de comunicare - comunicarea se învață, deci poate fi modificare acolo unde este nevoie. Comunică ce simți, nu numai fapte. Dacă ai tendința de a evita exprimarea clară - de pildă: "Mă simt respinsă" - și te exprimi în termeni vagi, concentrează-te asupra detaliilor și informațiilor specifice. Dacă limbajul nonverbal nu este concordant cu mesajul verbal, ar fi bine să-ți clarifici ce simți și apoi să verbalizezi.
- Adaptează comunicarea la context - pentru a fi eficientă, momentul și locul potrivit contează. Nu provoca discuții intime în fața prietenilor, străinilor.
- Nu "ghici" dinainte ce vrea să spună celălalt, pentru că s-ar putea să n-o nimerești.
- Nu îl critica pe celălalt pentru felul în care comunică - există tendința general-umană să spunem "așa cum fac eu este bine". Acceptă diferențele, înțelege ce vrea să exprime celălalt și va fi mai simplu. Încearcă să respecți stilul de comunicare al fiecărui individ.
vineri, 22 martie 2013
Sfaturi pentru o mai bună comunicare emoțională
duminică, 17 martie 2013
Ține soarele departe!
Pe plajă (neapărat) sau oricând porți rochii sau maiouri foarte decoltate, unge-te pe gât și pe decolteu cu o cantitate suficientă de cremă solară cu FPS minimum 20. Această zonă se arde foarte ușor, iar arsurile repetate nu duc numai la apariția ridurilor, ci cresc riscul de cancer cutanat!
Pe fond umed
Crema acționează mai rapid și eficient dacă o aplici pe mâinile ușor umezite, printr-un masaj delicat, ce pornește de la vârful degetelor spre încheietură. Pentru rezultate excelente, în timpul masajului, nu ocoli zona unghiilor.
Poartă-te cu mănuși!
În timpul treburilor casnice, nu uita să porți mănuși protectoare, din latex, iar dacă, printr-o întâmplare, pielea fină a mâinilor ți-a fost afectată de loțiunile agresive de curățat baia și bucătăria, spală-te cu oțet diluat sau freacă-ți mâinile cu o felie de lămâie.
miercuri, 13 martie 2013
Optează pentru ceaiuri!
Ceaiurile sunt ideale pentru siluetă. Există câteva plante miraculoase, recomandate mai ales pentru această calitate. Pentru un trup armonios, este bine să bei ceai verde, care stimulează sistemul digestiv și previne retenția de apă. Consumă maximum trei căni, în prima parte a zilei. Și ceaiul negru, care provine de la aceeași plantă, contribuie la topirea grăsimilor.
luni, 11 martie 2013
Exfoliere prin masaj
La duș, freacă-ți sârguincios brațele, de la umăr până la încheietura mâinii, cu partea mai aspră a buretelui de baie, pentru o îndepărtare mai eficientă a celulelor moarte. Insistă în zona coatelor! Pentru rezultate excelente, cel mai indicat este să folosești un gel de duș cu scrub.
duminică, 10 martie 2013
Detoxificare la saună
Beneficiile saunei sunt recunoscute deja. Cele care vor un ten curat și o piele catifelată apelează la ședințe de saună. Aici, transpiri abundent, eliminând toxinele și impuritățile. Simultan, poți slăbi fără prea mare efort. Dacă suferi de probleme cardiace, mergi mai întâi la medic și află dacă îți recomandă sauna!
sâmbătă, 9 martie 2013
Pune la păstrare...
...lănțișorul de aur cu cruciuliță primit la majorat de la părinți. Sau poartă-l numai la ținute fine, de sine stătător, în nici un caz pe sub coliere mari de genul gablonțului, cum e la modă în prezent. Sfatul este valabil și pentru alte bijuterii clasice din aur galben, moștenire de familie, care ies din peisajul ținutelor moderne și tinerești pe care le îmbraci.
vineri, 8 martie 2013
Tratament antirid
Masaj și relaxare
Folosit de mii de ani în alinarea diverselor dureri ale trupului, masajul are numai efecte benefice: relaxează și tonifică, stimulează și reface activitatea musculară, reduce stările de tensiune și stres, scade durerile musculare și reface organismul, ajutând la eliminarea toxinelor. Mergi la masaj cel puțin o dată pe lună!
miercuri, 6 martie 2013
Ochi odihniți
Pentru o relaxare perfectă, încearcă să îți acoperi ochii, măcar câteva minute, cu un prosop moale înmuiat în apă călduță. Vei spune că e de ajuns să închizi ochii. Nici vorbă! Prosopul ud te va ajuta nu numai să stai cu ochii închiși, ci și să îți relaxezi toți mușchii feței.
Mănâncă încet și mestecă bine!
Așa cum acorzi atenție hranei pe care o consumi, trebuie să știi cum să faci asta. Pe lângă faptul că porțiile vor fi mai mici, te vei simți mai ușoară și nu vei risca vreo indigestie, pentru că ajuți stomacul să își facă treabă mai ușor. În plus, mestecatul te scutește de balonările neplăcute.
duminică, 3 martie 2013
Epilarea e obligatorie!
Brațe frumoase înseamnă mâini suple, tonificate, hidratate și...epilate fără cusur! Alege metoda de îndepărtare a părului care ți se potrivește cel mai bine (ceară de unică folosință, benzi pentru epilare la rece, cremă ori aparat de epilat), iar după ce termini operațiunea, aplică baneocin, pentru a preveni iritațiile.
Păstrează tinerețea tenului!
Tenul este afectat de acțiunea fumului de țigară și de razele solare sau de mediul poluat. Dacă tenul tău trebuie să supraviețuiască în astfel de condiții, protejează-l aplicând un strat fin de vitamina E uleioasă. Sparge o capsulă și masează tenul curat până când uleiul este complet absorbit.
vineri, 1 martie 2013
Aliatul avocado
Imediat după duș, masează ușor gâtul cu ulei de avocado, excelent în prevenirea și combaterea ridurilor! Mișcările de masaj se realizează obligatoriu dinspre decolteu spre bărbie, delicat, folosind doar buricele degetelor. Astfel, stimulezi drenajul limfatic și îmbunătățești circulația sângelui în zonă.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)