miercuri, 3 iulie 2013

Cu lucruri mici edifici relații mari

Lucruri minore poți face zilnic, chiar dacă ai avut o zi grea sau nu-ți mai arde de nimic din cauza oboselii...Ce anume?
 
 Să îl săruți când treci pe lângă el prin casă, să îi mângâi părul când stă la masă și lucrează, să dai un telefon neașteptat și să spui "mi-e dor de tine!" sau "te iubesc!". Acestea sunt lucruri mărunte la îndemâna oricui, atât de benefice, pe cât sunt de spontane și de simple.
 Dragostea e de multe ori privită ca fiind ceva uriaș, cum ar fi mutatul munților din loc. Punând în fiecare zi câte puțin vei vedea cum crește o dragoste sigură și statornică prin micile gesturi.
 Manifestările simple de dragoste: ținutul de mână când traversăm strada, un bilețel drăgăstos lăsat prin casă, căldură unui zâmbet secret - sunt acțiuni naturale și spontane ce reflectă grija și iubirea față de cel de lângă tine. Înseamnă mai mult decât un cadou costisitor o dată pe an. Dacă aceste gesturi pot fi exprimate zilnic, ele articulează dragostea profundă și continuă a celor dragi. Rețineți: o relație se construiește zilnic!

Adio celulită!

Celulita este un inamic puternic, cu greu poate fi eliminată complet, însă dacă te străduiești puțin îi poți diminua forța! Iată 10 trucuri rapide și eficiente împotriva celulitei, sper să îți fie de ajutor:
 

1. Masaj
  Chiar dacă nu este la fel de eficient ca masajul profesional, masajul realizat sub duș, cu o perie specială, te poate ajuta foarte mult. Mișcările trebuie să fie circulare și ferme, orientate spre direcția inimii, nu foarte apăsate însă. În felul acesta, circulația este activată, iar pielea devine mai fermă.
 
 2. Sport
  Ideale sunt sporturile care ard grăsimile și întăresc masa musculară. Gimnastica în apă, joggingul sau mersul pe bicicletă sunt cele mai eficiente împotriva celulitei, cu efecte vizibile într-un timp relativ scurt.
 
 3. Trișează
  Pe pielea bronzată, celulita este mult mai puțin vizibilă. Așa că nu-ți rămâne decât să te bronzezi rapid! Aplică un strat de bronz artificial sau mergi de câteva ori la plajă. Un truc rapid și eficient!
 
 4. Dușuri alternative
  Aplică jeturi puternice de apă pe zonele cu probleme, alternând apa rece cu cea caldă. Acest exercițiu împiedică stocarea grăsimilor și întărește țesuturile.
 
 5. Mănâncă sănătos
  Nu mai e nici o noutate: ce mănânci se vede pe piele! Consumă alimente fără grăsimi saturate și zahăr, pentru că sunt principalele vinovate pentru celulită. Meniul tău trebuie să conțină carne slabă, legume și fructe. Înlocuiește telemeaua și cașcavalul cu brânză dulce sau tofu.
 
 6. Bea multă apă
  Lichidele sunt inamicele celulitei. Ne referim la apă și la ceai neîndulcit, nu la băuturi carbogazoase sau alte sucuri cu adaos mare de zahăr. Poți consuma sucuri naturale: cel de ananas este recomandat în curele anti-celulită.
 
 7. Puterea cofeinei
  Cremele anticelulitice pe bază de cofeină au câștigat foarte mult teren în ultima vreme: cofeina favorizează o circulație optimă a sângelui și blochează depozitarea grăsimilor în zona în care este aplicată. Încearcă-le și tu și vei vedea diferența!
 
 8. Scufundare plăcută
  Umple cada cu apă și adaugă sare marină. Este extrem de eficientă: curăță pielea de impurități și regenerează țesuturile. Tu te relaxezi în voie, iar ea își face treaba. Nu uita ca la final să hidratezi bine pielea cu un ulei sau cu o cremă grasă.
 
 9. Ciupituri
  Elasticitatea pielii crește și aspectul său este mai ferm dacă îi aplici în fiecare zi o sesiune de...ciupituri. Cel mai bine este să aplici o cremă sau un ulei anticelulitic și apoi să iei fiecare porțiune în parte și să o ciupești energic până când produsul intră în piele.
 
 10. Împachetări
  Deși sunt mai costisitoare, împachetările anticelulitice sunt extrem de eficiente. Avantajul lor constă în faptul că ingredientele aplicate sunt mult mai repede absorbite în piele. Cele mai recomandate sunt împachetările cu alge marine, cafea, nămol, parafango, etc. 

duminică, 28 aprilie 2013

Soarele: prieten sau dușman?

 În ultimii ani, expunerea la soare a devenit un subiect extrem de controversat. Atât medicii, cât și oamenii de știință ne atenționează asupra pericolului la care ne expunem stând ore în șir la soare, fără nici un fel de protecție. Pielea are de suferit, iar uneori iremediabil. Așa că urmează principiul "mai bine să previi decât să tratezi" și ia-ți măsurile de siguranță necesare.
 




 Beneficiile soarelui
  - ne dă o stare de bine, ne ajută să fim mai optimiste și fericite;
  - ajută la sintetizarea vitaminei D, responsabilă pentru întărirea oaselor;
  - îmbunătățește aspectul tenului prin ameliorarea acneei;
  - pielea bronzată pare mai fermă, celulita nu mai e așa vizibilă.
 
 Riscurile expunerii la soare
  - deshidratarea, mai ales dacă nu bem suficiente lichide;
  - insolațiile și arsurile solare sunt cele mai frecvente probleme care apar în urma expunerilor prelungite la soare;
  - în cele mai grave cazuri, cancer cutanat;
  - îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor;
  - pete inestetice pe corp și pistrui.
 
 Iată o listă cu toate lucrurile pe care trebuie să le ai neapărat în bagajul de vacanță:
  - creme pentru protecție solară în funcție de culoarea pielii tale;
  - cremă pentru după plajă;
  - un unguent calmant și răcoritor, în caz că ai parte de o arsură;
  - ochelari de soare de calitate: evită-i pe cei cu lentile din sticlă sau plastic ieftin, îți pot face mai mult rău decât bine;
  - pălărie cu boruri largi, vei fi și trendy, și protejată;
  - haine din fibre naturale, în culori deschise; cele închise la culoare absorb o cantitate mai mare de raze UV decât cele deschise.
 
 Sfatul meu pentru voi este să vă protejați pielea și să nu vă expuneți la orele prânzului! 

vineri, 22 martie 2013

Sfaturi pentru o mai bună comunicare emoțională

  •  Devino conștientă de stilul propriu de comunicare. Evaluează-ți vocea, tonul, limbajul corpului. Compară-ți stilul propriu cu al celor pe care îi consideri eficienți în comunicare. Autoevaluarea e un pas important în îmbunătățirea comunicării.
  •  Înțelege stilul de comunicare al partenerului - ascultă cu atenție la cei de sex opus: soțul, fratele, părintele, colegul, etc. Observă cum vorbesc, cum își exprimă emoțiile. Discută diferențele de comunicare înainte de a porni conflictele. Încearcă să vezi dacă percepi corect ce vrea celălalt să spună.
  •  Ajustează-ți stilul de comunicare - comunicarea se învață, deci poate fi modificare acolo unde este nevoie. Comunică ce simți, nu numai fapte. Dacă ai tendința de a evita exprimarea clară - de pildă: "Mă simt respinsă" - și te exprimi în termeni vagi, concentrează-te asupra detaliilor și informațiilor specifice. Dacă limbajul nonverbal nu este concordant cu mesajul verbal, ar fi bine să-ți clarifici ce simți și apoi să verbalizezi.
  •  Adaptează comunicarea la context - pentru a fi eficientă, momentul și locul potrivit contează. Nu provoca discuții intime în fața prietenilor, străinilor.
  •  Nu "ghici" dinainte ce vrea să spună celălalt, pentru că s-ar putea să n-o nimerești.
  •  Nu îl critica pe celălalt pentru felul în care comunică - există tendința general-umană să spunem "așa cum fac eu este bine". Acceptă diferențele, înțelege ce vrea să exprime celălalt și va fi mai simplu. Încearcă să respecți stilul de comunicare al fiecărui individ.

    duminică, 17 martie 2013

    Ține soarele departe!

    Pe plajă (neapărat) sau oricând porți rochii sau maiouri foarte decoltate, unge-te pe gât și pe decolteu cu o cantitate suficientă de cremă solară cu FPS minimum 20. Această zonă se arde foarte ușor, iar arsurile repetate nu duc numai la apariția ridurilor, ci cresc riscul de cancer cutanat!

    Pe fond umed

    Crema acționează mai rapid și eficient dacă o aplici pe mâinile ușor umezite, printr-un masaj delicat, ce pornește de la vârful degetelor spre încheietură. Pentru rezultate excelente, în timpul masajului, nu ocoli zona unghiilor.

    Poartă-te cu mănuși!

    În timpul treburilor casnice, nu uita să porți mănuși protectoare, din latex, iar dacă, printr-o întâmplare, pielea fină a mâinilor ți-a fost afectată de loțiunile agresive de curățat baia și bucătăria, spală-te cu oțet diluat sau freacă-ți mâinile cu o felie de lămâie.

    miercuri, 13 martie 2013

    Optează pentru ceaiuri!

    Ceaiurile sunt ideale pentru siluetă. Există câteva plante miraculoase, recomandate mai ales pentru această calitate. Pentru un trup armonios, este bine să bei ceai verde, care stimulează sistemul digestiv și previne retenția de apă. Consumă maximum trei căni, în prima parte a zilei. Și ceaiul negru, care provine de la aceeași plantă, contribuie la topirea grăsimilor.

    luni, 11 martie 2013

    Exfoliere prin masaj

    La duș, freacă-ți sârguincios brațele, de la umăr până la încheietura mâinii, cu partea mai aspră a buretelui de baie, pentru o îndepărtare mai eficientă a celulelor moarte. Insistă în zona coatelor! Pentru rezultate excelente, cel mai indicat este să folosești un gel de duș cu scrub.

    duminică, 10 martie 2013

    Detoxificare la saună

    Beneficiile saunei sunt recunoscute deja. Cele care vor un ten curat și o piele catifelată apelează la ședințe de saună. Aici, transpiri abundent, eliminând toxinele și impuritățile. Simultan, poți slăbi fără prea mare efort. Dacă suferi de probleme cardiace, mergi mai întâi la medic și află dacă îți recomandă sauna!

    sâmbătă, 9 martie 2013

    Pune la păstrare...

    ...lănțișorul de aur cu cruciuliță primit la majorat de la părinți. Sau poartă-l numai la ținute fine, de sine stătător, în nici un caz pe sub coliere mari de genul gablonțului, cum e la modă în prezent. Sfatul este valabil și pentru alte bijuterii clasice din aur galben, moștenire de familie, care ies din peisajul ținutelor moderne și tinerești pe care le îmbraci.

    vineri, 8 martie 2013

    Tratament antirid

    Mâinile foarte ridate se freacă din când în când cu o perie moale, pentru exfoliere și activarea circulației, apoi se masează timp de zece minute cu ulei de ricin sau cu o cremă antirid specială pentru mâini. Foarte eficiente în lupta cu ridurile de pe mâini sunt măștile cu acid alfahidroxid (AHA).

    Masaj și relaxare

    Folosit de mii de ani în alinarea diverselor dureri ale trupului, masajul are numai efecte benefice: relaxează și tonifică, stimulează și reface activitatea musculară, reduce stările de tensiune și stres, scade durerile musculare și reface organismul, ajutând la eliminarea toxinelor. Mergi la masaj cel puțin o dată pe lună!

    miercuri, 6 martie 2013

    Ochi odihniți

    Pentru o relaxare perfectă, încearcă să îți acoperi ochii, măcar câteva minute, cu un prosop moale înmuiat în apă călduță. Vei spune că e de ajuns să închizi ochii. Nici vorbă! Prosopul ud te va ajuta nu numai să stai cu ochii închiși, ci și să îți relaxezi toți mușchii feței.

    Mănâncă încet și mestecă bine!

    Așa cum acorzi atenție hranei pe care o consumi, trebuie să știi cum să faci asta. Pe lângă faptul că porțiile vor fi mai mici, te vei simți mai ușoară și nu vei risca vreo indigestie, pentru că ajuți stomacul să își facă treabă mai ușor. În plus, mestecatul te scutește de balonările neplăcute.

    duminică, 3 martie 2013

    Epilarea e obligatorie!

    Brațe frumoase înseamnă mâini suple, tonificate, hidratate și...epilate fără cusur! Alege metoda de îndepărtare a părului care ți se potrivește cel mai bine (ceară de unică folosință, benzi pentru epilare la rece, cremă ori aparat de epilat), iar după ce termini operațiunea, aplică baneocin, pentru a preveni iritațiile.

    Păstrează tinerețea tenului!

    Tenul este afectat de acțiunea fumului de țigară și de razele solare sau de mediul poluat. Dacă tenul tău trebuie să supraviețuiască în astfel de condiții, protejează-l aplicând un strat fin de vitamina E uleioasă. Sparge o capsulă și masează tenul curat până când uleiul este complet absorbit.

    vineri, 1 martie 2013

    Aliatul avocado

    Imediat după duș, masează ușor gâtul cu ulei de avocado, excelent în prevenirea și combaterea ridurilor! Mișcările de masaj se realizează obligatoriu dinspre decolteu spre bărbie, delicat, folosind doar buricele degetelor. Astfel, stimulezi drenajul limfatic și îmbunătățești circulația sângelui în zonă.

    joi, 28 februarie 2013

    Minerale și vitamine

    Organismul trebuie ajutat pentru a funcționa la potențial maxim. Ia suplimente de vitamine zilnic, pentru a nu rămâne deficitară la acest capitol. Dacă te simți obosită și nu știi de ce, probabil îți lipsesc niște minerale. Nu uita de complexul de acizi grași nesaturați omega 3-6-9, cu multiple roluri în starea generală de bine!

    miercuri, 27 februarie 2013

    Odihnă prin somn

    Este o nevoie indispensabilă, de care nu trebuie să te privezi. Să nu îți lipsească cele opt ore de somn pe noapte. Asigură-te că ai tot confortul și fă-ți ritualul pentru un somn cât mai odihnitor! O baie caldă și o carte bună îți induc relaxarea de care ai nevoie pentru a te pregăti de culcare.

    marți, 26 februarie 2013

    Exfoliere în fiecare zi

    Tenul bărbaților arată de multe ori mai bine decât al nostru. Asta, pentru că ei au pielea mai groasă și o exfoliază foarte des prin bărbierit. Se recomandă ca exfolierea profundă să se facă mai rar, cam o dată pe săptămână. Loțiunea tonică acționează ca un exfoliant blând, ce lasă pielea să respire și e mai receptivă la ingredientele cremei. Prin urmare, nu uita ca după demachiere, să cureți tenul cu un pic de loțiune tonică!

    luni, 25 februarie 2013

    Suple și tonificate

    Brațele frumoase sunt cele cu piele și musculatură fermă, fără depuneri inestetice și aspect dolofan, precum mâna de bebeluș. Folosește fără ezitare cremă anticelulitică și pe brațe, pentru activarea circulației periferice și topirea grăsimilor!

    sâmbătă, 23 februarie 2013

    Temperatura ideală

    Temperatura apei unei băi de înfrumusețare trebuie să fie cu doar 2-3 grade mai mare decât cea a corpului. Altfel, stratul de sebum de la suprafața pielii, cel care ajută la o bună hidratare și care joacă rol de barieră antibacteriană, dispare. Mai mult, baia prea fierbinte duce la apariția sau agravarea varicelor, instalarea cuperozei, dilatarea vaselor de sânge.

    joi, 21 februarie 2013

    Masajul face minuni

    Odată cu trecerea timpului, pielea își pierde fermitatea, capătă un aspect lăsat și este vizibil afectată de varice, celulită sau vergeturi, în funcție de stilul de viață și moștenirea genetică a fiecăreia. Masajul practicat cu regularitate diminuează vizibil aceste neajunsuri. Cea mai la îndemână metodă este să îți achiziționezi un dispozitiv de masaj pe care să îl folosești vreme de 15 minute pe zi, după ce ai aplicat o cremă potrivită afecțiunilor de care suferi.

    miercuri, 20 februarie 2013

    Dantură frumoasă

    Dinții frumoși nu sunt un moft, ci o necesitate. Dantura îngrijită înseamnă, în primul rând, sănătate. Se știe că igiena defectuoasă a cavității bucale influențează digestia, pentru că aceasta debutează prin procesul de mărunțire a hranei. Începe transformarea corpului tău cu atenția pe care o acorzi sănătății orale. Pont: mănâncă mere! Sunt bune pentru dantură, dar și pentru siluetă.

    marți, 19 februarie 2013

    Ajustează-ți silueta!

    Bijuteriile te ajută să ascunzi detalii corporale care, poate, te complexează: un colier lung atrage privirile pe verticală, așa că te face să pari mai înaltă; o broșă bine plasată îți pune în valoare pieptul; un inel atât cu montură, cât și cu pietre supradimensionate îți arată degetele mai subțiri.

    luni, 18 februarie 2013

    Când se termină demachiantul...

    Ai uitat să cumperi altul sau ai plecat într-o mini vacanță și ai omis să îl iei cu tine? Crema de zi sau de noapte poate să țină locul demachiantului în caz de urgență. La fel de bune sunt loțiunea pentru bebeluși sau uleiul de măsline. Ei bine, nu ai nici o scuză să omiți acest ritual nici măcar o zi. Aplică cu generozitate crema (loțiunea sau uleiul) pe față și masează bine, astfel încât să dizolvi machiajul. Îndepărtează crema cu un tampon ușor umezit.

    duminică, 17 februarie 2013

    Înmulțește vopseaua!

    Dacă se întâmplă să constați că după ce ai preparat vopseaua, cantitatea e cam la limită pentru lungimea părului, sporește-o! Cum? Adaugă un gălbenuș și câteva linguri cu ulei de măsline, amestecă bine și folosește vopseaua ca de obicei. Nu doar că îți va ajunge să aplici din belșug vopseaua, obținând astfel o nuanță uniformă, dar părul va fi mai catifelat și strălucitor. Nu uita să aplici puțină cremă la linia părului dacă folosești culori închise!

    sâmbătă, 16 februarie 2013

    Tratament pentru tenul mixt

    Există creme speciale pentru tenul mixt, ce acționează astringent pe zona T, și care, în același timp, au proprietăți hidratante pentru zonele uscate ale feței. Acestea însă nu sunt întotdeauna suficiente. Pentru a îngriji corect și porțiunile uscate, aplică mai întâi pe obraji un ser hidratant, iar după 1-2 minute folosește cremă pentru ten mixt.

    vineri, 15 februarie 2013

    Puțină mișcare

    Cumpără-ți două gantere mici, de 1 kg (sau folosește PET-uri pline cu apă) și fă exerciții simple de tonificare a musculaturii brațelor, chiar și când stai în fața televizorului: ridicări în lateral, până la nivelul umerilor, ridicări la piept, flexând articulația coatelor, și mișcări tip foarfecă, cu brațele întinse în față.

    joi, 14 februarie 2013

    Machiaj pentru piele fină

    Alege fondul de ten în funcție de nuanța pielii de pe gât și decolteu și nu uita să îl aplici și pe aceste zone, pentru a nu crea diferențe de culoare și acel efect de mască în urma realizării machiajului. Puțin blush sidefat sau pudră bronzantă poți aplica și între sâni, mai ales la ocazii.

    miercuri, 13 februarie 2013

    Sarea de sănătate

    Sarea de mare face foarte bine pielii, ba chiar ajută la tratarea unor boli de piele precum psoriazisul. Sarea de mare pusă în baie declanșează în organism procese chimice și biologice care duc nu numai la relaxare, ci și la normalizarea funcționării diverselor organe și la tratarea unori boli (cardiovasculare, nevralgice, ginecologice, abdominale, dermatologice, psihice, osteoarticulatorii).
    Pune într-un bol un pahar cu sare marină, două pahare cu bicarbonat de sodiu și două lingurițe de ulei de măsline. Toarnă amestecul în apa din cadă, ce ar trebui să aibă 37-38°C, și stai 15 minute. La final fă un duș cald, apoi înfășoară-te în halatul de baie, bagă-te în pat și stai o jumătate de oră acoperită cu o pătură călduroasă.

    marți, 12 februarie 2013

    Lifting natural

    Ai părul suficient de lung cât să-l prinzi într-o coadă de cal? Dacă răspunsul este afirmativ, strânge-ți cât mai tare podoaba capilară, pe mijlocul capului, astfel încât să exerciți o tensiune în zona tâmplelor. Pielea feței se va întinde ușor ca într-un lifting. Bretonul face treabă bună atunci când există riduri pronunțate pe frunte, ascunzându-le cu dibăcie.

    luni, 11 februarie 2013

    Ce gustare mâncăm la film, floricele sau chipsuri?

    Floricele, nu chipsuri. Ele satură mai repede și au jumătate din numărul de calorii al chipsurilor. Și este mai bine să consumi fructe deshidratate, nu alte dulciuri. Au la fel de multe calorii, dar conțin în plus vitamine și substanțe balast.

    Hidratare regulată

    Dacă suntem 70% apă, trebuie să acționăm în consecință și să furnizăm corpului hidratarea de care are nevoie. Minimum doi litri de lichide pe zi asigură necesarul optim. Trebuie să știi că apa elimină substanțele toxice, contribuie la elasticitatea pielii și la revitalizarea celulelor și are rol important în digestie.

    duminică, 10 februarie 2013

    Măști tonifiante pentru sâni

    Folosește, măcar o dată pe săptămână, o mască pentru fermitatea sânilor. Foarte cunoscută este cea din mere și lapte. Fierbe două mere, tăiate felii, într-un litru de lapte. Lasă până când merele se transformă în piure. Aplică acest amestec călduț pe sâni și lasă să acționeze 15 minute. Clătește cu apă caldă și la final cu apă rece.

    sâmbătă, 9 februarie 2013

    Frumoase din interior

    Pe lângă tratamentele externe, masaj și sport, dieta te ajută să ai picioare de invidiat. Legumele și fructele se află pe podium, iar la polul opus, grăsimile, sarea și zahărul. În plus, poți lua un supliment care susține elasticitatea pielii și elimină surplusul de apă din țesuturi, precum capsulele cu extract de ananas.

    joi, 7 februarie 2013

    Alimentație echilibrată

    A te hrăni echilibrat înseamnă variație și se traduce printr-un stil de viață sănătos. Principiile sunt simple, însă, de multe ori, greu de respectat: raport optim între glucide, proteine și grăsimi. Și bineînțeles, trei mese pe zi. Să nu sari peste micul dejun, care trebuie să fie consistent! Nu te lăsa cuprinsă de oboseala matinală și pregătește masa! Micul dejun te "trezește"! Capeți energie, te revigorezi, te concentrezi mai ușor și scapi de stări de iritație matinală. În plus, dimineața ai o rată metabolică de trei ori mai mare, iar caloriile se ard mai ușor în timpul zilei.

    miercuri, 6 februarie 2013

    Dușuri pentru fermitate

    Cel mai la îndemână truc de menținere (și de tonificare) a sânilor este cea a dușului cald-rece. Este o metodă eficientă de îmbunătățire a circulației sangvine, care ajută sânii să se mențină fermi. Alternează, câte două minute, apa caldă și rece de trei ori, insistând asupra decolteului. Imediat după dus, când porii sunt deschiși și pielea absoarbe ca un burete substanțele hrănitoare, masează-te cu o cremă hidratantă. Sunt foarte eficiente pentru sâni cele pe bază de iederă sau castane.

    marți, 5 februarie 2013

    Sport cât mai des!

     Ideal ar fi ca de două ori pe săptămână să faci mișcare, aerobic sau la aparate, la sală ori la tine acasă, pe o bicicletă sau o bandă magnetică. Chiar dacă nu ești o fire energică și te urnești mai greu, încearcă măcar să mergi pe jos când ai ocazia, chiar și urcatul treptelor ajută cât de cât.

    luni, 4 februarie 2013

    Piele catifelată după epilare

    Multe femei se confruntă cu problema firelor de păr prinse inestetic sub pielea de pe gambe. Ca să eviți acest neajuns, exfoliază-te înainte de epilare cu ajutorul unui burete aspru și ca să îndepărtezi părul nedorit, folosește ceară, aparatul de ras! Astfel, numărul firelor captive sub piele se reduce simțitor. După ce te epilezi, aplică o cremă pe bază de zinc, precum cele pentru bebeluși, sau un unguent calmant cu gălbenele, că să eviți iritațiile.

    duminică, 3 februarie 2013

    Naturalul câștigă

    Adevărata frumusețe a ochilor se verifică prin machiajul natural: pentru pleoapa mobilă și pe arcade (urmând linia sprâncenelor), alege un fard deschis la culoare, cât mai apropiat de nuanța tenului tău. În colțul extern al ochiului și în pliul pleoapei de sus, aplică un strop de fard maroniu, doar ca o umbră - are rolul să îți sculpteze într-un mod foarte feminin zona ochilor. Finisează-ți aspectul natural cu mascara maro pe gene.

    sâmbătă, 2 februarie 2013

    Învinge mătreața!

    Când umerii ți se albesc de fulgii de mătreață este o situație jenantă. Soluția este folosirea șamponului antimătreață (care conține ingrediente active precum zinc, sulfură de seleniu, acid salicilic sau ketoconazol), aplicat de două ori: prima dată, pentru a îndepărta mătreața de pe scalp, iar a doua oară ca scalpul să absoarbă ingredientele-tratament. Un alt remediu eficient este spălarea cu oțet: amestecă două lingurițe cu oțet și șase linguri cu apă. Seara, înainte de culcare, freacă scalpul cu această soluție și învelește părul într-un prosop. Dimineața, masează scalpul din nou cu acest tratament, iar după 10-15 minute clătește cu apă.

    miercuri, 30 ianuarie 2013

    Înfrumusețare artificială

    Chirurgia estetică pentru repararea buzelor sau produse precum botoxul, implanturile cu silicon sau colagen sunt proceduri tot mai solicitate. Ele prezintă însă o serie de dezavantaje și riscuri, lucru confirmat de aparițiile șocante ale unor vedete, de altfel frumoase. Ne rămâne să ne mulțumim cu materialul genetic pe care îl avem și să-l îmbunătățim pe cale naturală cu un gloss cu efect de volum instantaneu, ce are la bază ingrediente care dilată vasele de sânge.

    marți, 29 ianuarie 2013

    Colierul potrivit

    Dacă ai gâtul scurt și/sau bustul generos, nu purta coliere masive, rigide, la baza gâtului. Un lănțișor fin, suficient de lung, cu un pandantiv oval se va așeza în formă de V și va alungi și subția optic această zonă

    luni, 28 ianuarie 2013

    Vopsire uniformă

    Vârfurile sunt întotdeauna mai uscate și poroase și, prin urmare, absorb mai repede pigmentul în timpul vopsirii. Pentru a împiedica acest lucru, udă vârfurile înainte de a folosi vopseaua, apoi aplică doar la rădăcină și, ulterior, întinde-o spre vârfuri. Cum părul ud nu absoarbe culoarea la fel de ușor ca firul uscat, culoarea va deveni uniformă.

    duminică, 27 ianuarie 2013

    Cremă sub ruj

    Când sunt expuse la soare puternic, vânt sau ger, buzele suferă profund. Eviți uscarea sau fisurarea lor aplicând o cremă grasă sub ruj. Dacă sunt inflamate, aplică seara înainte de culcare, dischete demachiante înmuiate în infuzie de mușețel, extrem de eficientă pentru cicatrizare. Folosește miere sau un balsam de buze cu efect reparator. Pentru a nu agresa țesutul buzelor, aplică ulterior un ruj bio, fără agenți sintetici.

    sâmbătă, 26 ianuarie 2013

    Scoate ușor punctele negre!

     Încălzește șase linguri cu apă, adaugă o linguriță cu sare și lasă să se dizolve. Când lichidul s-a răcit suportabil (e doar călduț), înmoaie un tampon de vată și freacă ușor zonele cu puncte negre. Cât timp aștepți să se răcească mixtura, fă o baie de aburi în care adaugă o linguriță cu zeamă de lămâie.

    vineri, 25 ianuarie 2013

    Alege accesorii blânde!

    Agrafele, elasticele și bentițele sunt accesorii utile în diferite momente, însă, pentru a evita ruperea părului, optează pentru elastice moi în defavoarea celor dure, iar agrafele (care trag părul) înlocuiește-le cu cleștișori! Aceste mici schimbări te ajută să salvezi o mulțime de fire sănătoase. La fel de dăunătoare sunt bentițele tip elastic sau cele foarte dure și strâmte. Alege variantele moi, eventual o eșarfă sau o bentiță pe sârmă, ce se poate regla cu ușurință.

    joi, 24 ianuarie 2013

    Exercițiile fizice, obligatorii

    Statul pe scaun este un dușman de temut al frumuseții picioarelor. Ca să limitezi efectele circulației sangvine restricționate, ai grijă să faci pauze scurte, dar dese, în care să-ți dezmorțești musculatura picioarelor. Compensează timpul petrecut stând pe scaun cu gimnastică și mult mers pe jos! Exerciții banale precum genuflexiunile și fandările sunt eficiente chiar practicate acasă (dar nu mai puțin de 100 pe zi dacă vrei să aibă efect). Genuflexiunile întăresc musculatura abdomenului, ceea ce face bine spatelui, însă nu este garantat faptul că genuflexiunile ard grăsimile de pe burtă.